باید و نباید های غذایی در تابستان

به گزارش مهسان بلاگ، خبرنگاران : پژوهشگر طب سنتی و متخصص فیزیولوژی بایدها و نبایدهای تغذیه ای ویژه ایام تابستان را تشریح کرد.

باید و نباید های غذایی در تابستان

به گزارش خبرنگاران به نقل از بهداشت نیوز ، مهدی میرغضنفری، پژوهشگر طب سنتی و متخصص فیزیولوژی درباره بایدها و نبایدهای مصرف بعضی مواد غذایی در تابستان اظهارداشت: توجه به این موضوع می تواند سبب حفظ سلامت افراد گردد و کیفیت زندگی آنها را ارتقاء بخشد به طور مثال بایدها و نبایدهای تغذیه ای به طور کلی بر اساس مزاج افراد فرق دارد و از آنجایی که مزاج گرم مزاجان با مزاج تابستان برابری می نماید، احتمال آسیب ناشی از مصرف نادرست مواد غذایی در این افراد بیشتر است. بر این اساس، این افراد باید از تمام خوردنی ها و نوشیدنی هایی که حرارت را بالا می برد و باعث خشکی بدن می گردد، اجتناب نمایند.

وی گفت: ادویه تند همانند فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران، سس های تند و خردل، سبزیجات تند مانند سیر و پیاز و انواع سبزی خوردن نظیر ترخون، نعناع، تره، شاهی و شوید ،در گروه خوردنی هایی هستند که باید در مصرف آنها به خصوص در این فصل جانب احتیاط را رعایت کرد.

این پژوهشگر طب سنتی گفت: گوشت قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد در فصل تابستان باید کمتر مصرف گردد، بخصوص گوشت شتر که مزاج بسیار گرمی دارد.

وی بیان داشت: انواع گوشت سفید با وجودی که نسبت به گوشت قرمز دام، مزاج ملایم تری دارند اما گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین به سبب گرمای زیادی که فراوری می نمایند، در این فصل باید کمتر مورد استفاده قرار گیرند.

میرغضنفری بیان داشت: گوشت مرغ و ماهی گرمای کمتری دارد و بخصوص ماهی با داشتن مزاج سرد و تر به شرطی که با ادویه تند و شور نشده باشد و آب پز باشد، برای این فصل بسیار مناسب است.

وی گفت: بعلاوه نمک، مزاج گرمی دارد و مصرف هر ماده غذایی که با نمک شور شده باشد، برای همه مزاج ها بخصوص گرممزاجان در این فصل زیان آ ور است.

این پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: بعلاوه مصرف مغزهای آجیلی شور که علاوه بر مزاج گرم نمک، طبع این مغزها هم گرم و خشک است و می تواند مضر و التهاب آور باشد.

که در میان مغزهای آجیلی، بادام یا فندق به دلیل آن که طبع ملایم تری دارند، اگر از انواع خام و بدون نمک و در اندازه پایین مصرف شوند، مشکل خاصی ایجاد نمی نمایند.

میرغضنفری اضافه کرد: توصیه می گردد از مصرف زیاد فسنجان به دلیل دارا بودن گردو بعلاوه حلواارده به دلیل کنجد آن که طبع بسیار گرمی دارد، اجتناب گردد.

به گفته این پژوهشگر طب سنتی، مصرف آبدوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و خیار، ماست و اسفناج از جمله برترین غذاهای حاضری و خودمانی تابستان هستند، البته باید مزاج شخصی و و شرایط معده را در نظر داشت.

بعلاوه توصیه می گردد در تابستان اغلب غذاها را به روش آبپز تهیه کرد تا سریع تر هضم شوند.

وی گفت: مصرف کدوی پخته، آش، سوپ، انواع خورش قورمه و کرفس و اسفناج که سبزی آن سرخ نشده و گوشت چندانی نداشته باشد و با غوره، آبغو، آبلیمو، لیمو عمانی و نارنج ترش شده باشد، گشهم پلو و سالادکاهو و خیار با آبلیمو در این فصل توصیه می گردد.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 92540

به "باید و نباید های غذایی در تابستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید و نباید های غذایی در تابستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید